ÉN ÉS A RAJZ

Szeretettel üdvözöllek honlapomon !

János Éva vagyok, a rajzolás szerelmese. Életem leghihetetlenebb élménye volt, amikor rájöttem, hogy tudok rajzolni. Ugyanis soha nem próbálkoztam vele, mert beleverték a fejünkbe, hogy csak a tehetséges emberek tudnak rajzolni. Ezért én úgy gondoltam, hogy ha ott motoszkálna bennem az a bizonyos tehetség, akkor késztetést éreznék arra, hogy rajzoljak. Néha, még most sem hiszem, hogy ez a módszer ennyire egyszerű. Azonnal beleszerettem. Már nem volt elég az öröm, hogy én erre képes vagyok, ott rögtön elhatároztam, hogy ezt a csodát szeretném másoknak is átadni.

A mai napig leírhatatlan érzés, végignézni a tanítványokon, amikor ledermedt arccal állnak a rajzaik fölött, és nem hiszik el, hogy az előttük lévő rajz a saját munkájuk. Én mosolyogni szoktam azon, hogy mennyire szkeptiukusok az elején, mert én is az voltam. És minél jobban kételkednek az eredményben, a végén annál nagyobb a sikerélmény.

Azért szeretném ezt a tudást egyre több embernek továbbadni, mert a mai világban nagy szükség van az önbizalom erősítésére, fantasztikus élményekre, és erre jobb módszert el sem tudok képzelni. Akik megtanulták, mondhatom, teljesen függővé váltak, hiszen a szemet gyönyörködtető eredményt félretéve, egy olyan időtöltés, ami teljesen kizökkent a hétköznapi rohanásból, őrületből. Amikor rajzolunk, megáll az idő, nem figyelünk semmi másra, ugyanis a jobb agyféltekénknek nincs időérzéke.

Vannak emberek, akik konokul azt vallják, hogy "nincs kézügyességük", ők nem tudnák megtanulni, és nem hiszik el, hogy a rajzoláshoz, csupán annyi kézügyességre van szükségünk, mint az íráshoz. Pedig így van.

Kiknek ajánlom? Gyerekeknek 12 éves kortól, és csak akkor, ha a gyerek szeretne rajzolni, nem anyuka, vagy apuka kényszeríti rá az akaratát, ugyanis, nem elég ha itt van, el kell végeznie a gyakorlatokat, ahhoz, hogy fejlődjön. De voltak ettől fiatalabb tanítványaim is, akik remekeltek. Egy dolgot tudni kell a szülőnek: a kisebb korú gyerekeknek még nem elég fejlettek a készségeik ahhoz, hogy olyant tudjanak rajzolni, mint egy felnőtt, és pont a módszer lényegét nem értik, ők még fejből rajzolnak. Ezért nem tartok tanfolyamot 10 évnél fiatalabb gyerekeknek.

A "nagy gyerekeknek", felnőtteknek, felső korhatár nincs, mindenkiben ott bujkál a játékos gyerek, ha pedig valaki nem így érezné, abból majd itt előbújtatjuk :) Többen megkérdezték tőlem, miért nem írom ki az oldalamra azt a rengeteg pozitív visszajelzést, amit kapok ? Azért mert köztutott, hogy "Rólunk írták" címszó alatt írt vélemények 90 % -a nem valós. Én a Facebook oldalamon szoktam feltölteni a minden hétvégén a tanfolyamon készült rajzokat, aki kíváncsi, ott elolvashatja a hozzászólásokat, mert az viszont hiteles.

                           Ne feledjétek, minden művész amatőrként kezdte!

Várlak szeretettel !